Holebi- en transfobe Nashville-verklaring had averechts effect: nog nooit zo veel over holebi’s en transgenders gesproken

De Nashville-verklaring, waarbij orthodox-protestantse christenen in Nederland hun ongenoegen uitten over “te veel aandacht” voor holebi’s en transgenders, had net een averechts. Nog nooit is homoseksualiteit zo veel besproken in orthodox-protestantse kringen als dit jaar.

De gewraakte Nashville-verklaring.

Donderdag werd in Putten in Gelderland de studiedag ‘Bijbels denken over huwelijk en seksualiteit in 2019‘. 

“Niet eerder werd er in het orthodoxe deel van het protestantisme zo veel over homoseksualiteit gesproken als dit jaar. Kerkraden van orthodoxe en evangelische gemeenten hebben dat op de agenda gezet, er worden gespreksavonden en studiekringen belegd”, stelt Nico de Fijter van de krant Trouw vast. 

Spreken

John Lapré is actief in de orthodoxe Hersteld Hervormde Kerk. Hij is homo en getrouwd. Hij is de afgelopen veel bevraagd om advies of om te komen, zegt hij in Trouw. 

Pieter Vergunst van de Gereformeerde Bond stelt ook vast dat homoseksualiteit bespreekbaar is geworden. Maar hij zegt ook: “Dat er meer gesproken wordt over pastorale zorg en veiligheid voor homoseksuele kerkleden betekent overigens niet dat de standpunten over relaties van twee mensen van hetzelfde geslacht daarmee ook veranderen.”

Hart van homo’s

Hart van homo’s zet zich in voor holebi’s binnen streng-protestantse kringen. De organisatie kreeg dit jaar veel meer giften dan gewoonlijk. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Trouw

%d bloggers liken dit: