Gay monoloog ‘Razen’ in het Fakkeltheater in Antwerpen op 1 en 2 oktober 2019 en 29 april 2020

Roman Van Houtven brengt in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen de monoloog ‘Razen‘ op 1 en 2 oktober 2019 en op 29 april 2020. 

De 17-jarige rebelse Yonni zit niet goed in zijn vel. Terwijl in de loop van de zomervakantie alles rondom hem in chaos vervalt, trekt hij ons zijn eigen wereld in – een wereld die tijd en ruimte overstijgt. Yonni wil eigenlijk maar één ding: bij Adam zijn. We maken zijn eerste liefde mee, redden samen een gestrande walvis en voelen de vernederingen die hij ondergaat. ‘Run’ dompelt ons onder in liefde en pijn, op weg naar volwassenheid.

De originele productie ‘Run’ ging in 2016 in première op het Londense VAULT-festival, waarna een tournee door het Verenigd Koninkrijk volgde. Dit is de eerste buitenlandse productie van deze monoloog, exclusief door ‘Theater van A tot Z’, met steun van o.a. Çavaria, CAW en Sensoa.

Yonni wordt vertolkt door acteur-danser Roman Van Houtven, die zijn opleiding volgde aan dansschool P.A.R.T.S. bij Anne Teresa De Keersmaeker. Sinds 2014 werkte hij aan projecten bij o.a. Hiatus, Bronks, Rosas en De Munt.

Info en tickets.

‘Razen’
Doelgroep: 15+ en volwassenen 
Tekst: Stephen Laughton
Vertaling en regie: Peter Schoenaerts
Spel: Roman Van Houtven

Beeld: KilyanSockalingum, Unsplash

%d bloggers liken dit: