Finland houdt top over toekomst van LGBTI-rechten in Europa

Finland is momenteel voorzitter van de Europese Unie en houdt op 23 september een topconferentie over de te volgen strategie om de rechten van holebi’s, transgenders en personen met een intersekse conditie in Europa te verbeteren.

Verantwoordelijken binnen en buiten de EU en NGO’s gaan dan in discussie hoe om te gaan met LGBTI-kwesties de komende vijf jaar.

ILGA-Europe ziet uitdagingen in onder meer Polen, Bulgarije, Hongarije, Turkije en Kroatië.

“Regeringen van sommige landen en andere krachten binnen EU willen openlijk het tij keren voor LGBTI- en andere minderhedenrechten”, zegt Evelyne Paradis van ILGA-Europe. “Ze willen diversiteit vervangen door ’traditionele waarden’.”

“De rechten en vrijheiden van LGBTI staan niet mos van de rechten en vrijheden van iedereen.

Wie komt er? Fins minister voor Noordse Samenwerking en Gelijkheid Thomas Blomqvist; Europees commissaris voor Justitie, Consumentenzaken en Gendergelijkheid Věra Jourová; Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven uit Nederland; Europarlementslid en LGBTI Intergroup of the European Parliament-covoorzitter Terry Reintke uit Duitsland; Europarlementslid Roberta Metsola uit Malta; Maltees minister voor Europese Zaken en Gelijkheid Edward Zammit Lewis; staatssecretaris voor Burgerschap en Gelijkheid Rosa Lopes Monteiro uit Portugal; staatssecretaris Jovana Trencevska uit Noord-MacedoniëMichael O’Flaherty, directeur Fundamental Rights Agency (FRA).

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: