Helft Belgen nemen holebifoob en transfoob geweld serieus

Volgens het Call It Hate-onderzoek waaraan çavaria meewerkte vindt 46% van de  Belgen dat geweld tegen holebi’s en transgender personen een serieus probleem is in ons land. 

43% van de Belgen is er zich ook van bewust dat sommige holebikoppels niet hand in hand lopen op straat en dat transgender personen hun genderexpressie aanpassen in het openbaar uit schrik voor geweld.

Bezig zijn met seksualiteit en gender

33% denkt dat dit niet het geval is en 24% heeft geen mening. Hieruit blijkt dat een grote groep er niet bij stilstaat dat veel holebi’s en transgenders heel bewust bezig zijn met de zichtbaarheid van hun seksuele oriëntatie of genderbeleving. 

Hand in hand

Volgens het LGBT-onderzoek van het Fundamental Rights Agency van de Europese Unie uit 2012 vermijdt 54% van de holebi’s in België hand in hand te lopen in het openbaar met een partner uit angst voor geweld, bedreigingen of intimidatie en 27% van de transgender mensen past daarom hun genderexpressie aan. 

Haatmisdrijven zorgen er dus mee voor dat zowel slachtoffers als personen die zich met hen identificeren angstiger zijn en het gevoel hebben dat ze minder zichzelf kunnen zijn. Dit maakt dat ze hun gedrag en/of hun uiterlijk aanpassen.

Beeld: Wikipedia
Bron: ZIZO

Een gedachte over “Helft Belgen nemen holebifoob en transfoob geweld serieus

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: