Europese Unie moet strategie voor LGBT-rechten wijzigen

Op 23 september, Bi-Visibility Day of Bi-zichtbaarheidsdag organiseerde Finland in Brussel een congres over de Europese Unie en de vooruitgang van rechten en vrijheiden van holebi’s en transgenders. Finland is momenteel voorzitter van de EU.

Terwijl de Europese Commissie de resultaten van de Eurobarometer over discriminatie voorstelde, stelt LGBT-rechten in Oost-Europa-expert Rémy Bonny vast dat er nieuwe strategie nodig is.

“De tegenstanders van vandaag werken in niet in een progressief kader”, stelt Bonny. “Wat werkte in West-Europa werkt niet in Polen of in Hongarije“, aldus Bonny. “Jarosław Aleksander Kaczyński (Polen) en Viktor Orbán (Hongarije) geloven niet in progressieve waarden.”

Bonny ziet hoe Hongaarse en Poolse extreemrechtse politici deelnemen aan uiterst homofobe congressen waarbij het terugschroeven van LGBT-rechten bepleit wordt.

Die homofobie bestrijden vergt een nieuwe aanpak. 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: