Belgian Pride 2020 van 8 tot 24 mei met parade op zaterdag 23 mei

De Belgian Pride 2020-parade vindt plaats op zaterdag 23 mei. Het festival loopt van 8 tot 23 mei. Dat de pride later lijkt plaats te vinden dan gewoonlijk, heeft niets te maken met het Eurovisiesongfestival, waarvan de finale in Rotterdam plaatsvindt op zaterdag 16 mei

In 2017 rekende de vzw The Belgian Pride uit wanneer de pride moest plaatsvinden de komende jaren in functie van de EuroPride

IDAHOT

“We namen tot dan steeds de ‘dichtste zaterdag bij 17 mei'”, duidt coördinator Elio De Bolle aan Be Out. “Echter, omdat 2020 een schrikkeljaar is, zou de pride voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) plaatsvinden, en dat vinden we wat vreemd.” 

In 2017 al werd dus beslist de eerste zaterdag ná 17 mei te nemen. “IDAHOT valt dan ook perfect in het Belgian Pride festival, 8 tot en met 24 mei 2020, en de parade blijft (op de zondag na) de afsluiter van twee weken pride”, zegt De Bolle.

Op 16 mei is er in Brusse ook de Zinnekesparade. Brussel is dan wel groot, maar niet groot genoeg voor beide evenementen op één dag. 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Belgian Pride 2020 van 8 tot 24 mei met parade op zaterdag 23 mei

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: