Queer Pride Gent is “gekaapt”

Queer Pride Gent is op sociale media “gekaapt”. Er is meteen een een tweede Facebook-pagina, Queer Pride Gent 2020, gestart.

“Tijdens het afronden van Queer Pride Gent 2019 is er een persoon uit het organisatieteam gezet wegens gedrag dat indruist tegen alle basisprincipes waar de Queer Pride voor staat”, luidt het bericht op Facebook.

“Deze persoon was verantwoordelijk voor het financieel aspect van de Queer Pride 2019, op dit moment houdt de persoon in kwestie nog €1710 opbrengst vast die aan Queer Pride Gent toe behoort. Dit is bijna de helft van de totale basis die voor de volgende editie zou dienen.”

Bevoegd

“De persoon in kwestie houdt momenteel echter alle beheerders bevoegdheden tot social media en andere communicatieplatformen voor zich. Het feitelijke team achter Queer Pride Gent kan enkel nog posten op Facebook en gezien de inhoud van deze post zal dit waarschijnlijk onze laatste zijn. De website en de Instagram-account zijn echter wel volledig in de handen van Queer Pride Gent”, aldus nog de organisatie dat graag gezichtloos communiceert. 

Transparantie

“Deze persoon weigert tevens alle directe communicatie. Voor zover wij weten zijn er maximum drie personen (de persoon die uitgezet is, samen twee andere personen die de organisatie verlieten) die de beslissingen omtrent de communicatie, het geld en informatieverstrekking naar jullie toe nemen. Zij zijn nog steeds de beheerders van de Facebook-pagina en het email-adres ondanks de belofte om de login-gegevens over te dragen aan Queer Pride Gent. Het is duidelijk dat zij alle communicatie in handen willen houden terwijl Queer Pride Gent staat voor transparantie en horizontale organisatie.”

“Het geld, dat rechtstreeks uit jullie portemonnee kwam, is besteed op Queer Pride Gent (11 mei) voor Queer Pride Gent. Er is dus geen twijfel over het feit dat dit geld aan Queer Pride Gent toebehoort. Voorgenoemde personen gaan hier echter niet mee akkoord. Zoals het eerst aan ons gecommuniceerd werd was het hun bedoeling om dit geld in een nieuwe vzw (bestaande uit de personen in kwestie) te investeren. Na fel protest werd door hen een ultimatum gesteld: aan de hand van een Facebook-poll zou worden beslist wat er met het geld gebeurt. Dit is echter onrechtvaardig, dergelijke polls resulteren in een populariteitswedstrijd die niet representatief is voor de queer-community.”

“Het harde werk en de inzet van vele vrijwilligers die als basis voor de komende editie dient wordt zo teniet gedaan waardoor er weer energie, tijd en geld geïnvesteerd moet worden om een volgende editie mogelijk te kunnen maken. Het is fout om een community die amper geld, tijd en energie heeft opnieuw aan te spreken terwijl het nodige geld er gewoon is.”

Queer Pride Gent 2020

“Daardoor ziet Queer Pride Gent zich genoodzaakt zich te distantïeren van deze pagina, alle Facebook-communicatie zal via de nieuwe pagina Queer Pride Gent 2020 verlopen.”

Op 1 oktober gaat er in de Minus-One, Opgeistenlaan 455 te Gent een open call meeting door om de volgende editie te lanceren. Op deze meeting zal er plaats zijn voor al jullie vragen, bedenkingen, en input over hoe het nu verder moet.

De comments onder deze post zijn uitgeschakeld maar we antwoorden graag op jullie vragen op de open-call.”

Beeld: Queer Pride Gent

%d bloggers liken dit: