VIDEO | Lesbische Megan Rapinoe beste voetbalster ter wereld

Megan Rapinoe (34) is door de FIFA uitgeroepen tot de beste voetbalster ter wereld. Ze won onder andere het WK voetbal met de Verenigde Staten. Tijdens haar toespraak kaartte ze racisme en holebifobie aan. 

Rapinoe prees prees Raheem Sterling, aanvaller van Manchester City. “Sterling is geweldig op het veld, maar vooral de manier waarop hij tegen racisme strijdt, vind ik lovenswaardig. Er was afgelopen jaar ook een Iraanse vrouw die zichzelf in brand stak omdat ze niet naar een voetbalwedstrijd mocht. En alle homoseksuele spelers, die willen voetballen en strijden tegen homofobie, inspireren me.”

Tijd voor actie, zei Rapinoe. “Als we echt iets willen veranderen, zou ik het vooral inspirerend vinden als iedereen zo boos zou worden over racisme als Sterling. En net zo enthousiast zou strijden tegen homofobie en voor gelijke rechten voor vrouwen. Iedereen in deze zaal heeft zoveel kansen. Zoveel succes en een geweldig platform. Wij hebben veel macht. Via deze sport kunnen we de wereld verbeteren. Ik hoop dat jullie iets doen.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws

Een gedachte over “VIDEO | Lesbische Megan Rapinoe beste voetbalster ter wereld

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: