Historische vrouwenfilm ‘Portrait de la jeune fille en feu’ uit op woensdag 2 oktober

Het Frans historisch drama ‘Portrait de la jeune fille en feu‘ van Céline Sciamma komt uit op woensdag 2 oktober. De film won in Cannes de Queer Palm

In 1760, op een eiland in Bretagne, krijgt Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Héloïse te schilderen zonder medeweten van de jonge vrouw. Overdag observeert Marianne haar model zodat ze ’s nachts stiekem aan het portret kan werken. Héloise heeft net het klooster verlaten en staat niet te springen om te trouwen. In Héloïses laatste dagen als ongehuwde vrouw groeien de twee naar elkaar toe.

Vrouwen aan de pen, voor en achter de camera

Céline Sciamma regisseerde en schreef het scenario van dot historisch lesbisch drama. 

‘Portrait’ is een echte vrouwenfilm met vrouwelijke cast en creatives. Eind juni 2018 raakte bekend dat regisseuse Céline Sciamma zou samenwerken met actrice Adèle Haenel, met wie ze eerder al aan ‘Naissance des pieuvres‘ (2007) had samengewerkt. In september 2018 raakte de casting van Noémie Merlant, Valeria Golino en Luàna Bajrami bekend.

De opnames, die in Bretagne plaatsvonden, gingen op 15 oktober 2018 van start en eindigden op 4 december 2018. De portretschilderijen uit de film werden in werkelijkheid geschilderd door de Franse kunstenares Hélène Delmaire.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: