LGBTQ-passagiers zien Uber-rit vaker geannuleerd

Holebi’s en transgenders en niet-blanke gebruikers van deeltaxiapps als Uber en Lyft zien hun ritten vaker geannuleerd. LGBT’s zelfs dubbel zo vaak. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Prof. dr. Chris Parker van de Amerikaanse Universiteit in Washington DC en prof. dr. Jorge Mejia van de Kelley School of Business aan de Universiteit van Indiana maakten profielen aan op deeltaxi-apps zoals Uber en Lyft. 

Ze deden zich voor als de African American vrouwen Keisha en Latoya, als de African American mannen Rasheed en Jamal, de blanke vrouwen Emily en Allison en als de blanke mannen Greg en Brad

Soms voegden ze een regenboogfilter toe aan de profielfoto om de personages LGBT of pro-LGBT te maken.

Ze maakten telkens een afspraak aan een metrostation in Washington. Wanneer de chauffeur niet zelf de rit annuleerde, deden ze dat zelf op tijd omdat de deeltaxichauffeur zijn annulatievergoeding zou krijgen. De professoren deden 3.200 keer de test. 

Wat blijkt?

Vrouwen worden niet gediscrimineerd ten opzichte van mannen. Huidskleur, seksuele oriëntatie en genderidentiteit doen er wel toe. Niet-blanke en LGBT-klanten worden vaker geweigerd. 

Tonen dat je LGBT bent of LGBT’s steunt levert dubbel zo veel annulaties op, ongeacht huidskleur. 

Beeld: Wikipedia
Bron: NBC, LGBTQ Nation

%d bloggers liken dit: