Vlexit uit Unia: Brussel blijft interfederaal gelijkekansencentrum steunen

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behoudt het vertrouwen in het interfederaal gelijkekansencentrum Unia. Vlaanderen doet een ‘Vlexit’ en trekt zich terug uit Unia

“Het werk van Unia is essentieel op een moment waarop racisme, homofobie, discriminaties en het verwerpen van de ander steeds vrijer wordt geuit”, reageert Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS). ” Zowel op vlak van gelijke kansen als sociale cohesie heb ik de intentie om nauw samen te werken met Unia.

Frédéric Daerden

“Zich terugtrekken uit het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding is zeggen dat sommigen gelijker zijn dan anderen in dit land”, sneert Waals minister voor Gelijke Kansen Frédéric Daerden (PS). 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: