ILGA-Europe roept toekomstige Europese Commissie op om sterk LGBT-beleid te voeren

ILGA-Europe roept kandidaat-commissievoorzitter Ursula von der Leyen (Duitsland), kandidaat-eurocommissaris voor de Bescherming van de Europese Levenswijze Margaritis Schinas (Griekenland), kandidaat-eurocommissaris voor Gelijke Kansen Helena Dalli (Malta) en hun collega’s op om een sterk LGBT-beleid te voeren in de Europese Unie.

De koepel van Europese LGBT-organisaties stelt vast dat de toon verhardt, dat haatspraak, racisme, holebifobie, trabsfobie en seksisme publiek aanvaardbaar zijn geworden. 

Cruciale jaren

De komende vijf jaar zijn cruciaal om de mensenrechten van holebi’s en transgenders te behouden en te versterken, zegt ILGA-Europe-directrice Evelyne Paradis

“Het werk van de Europese Commissie moet een grotere impact en diepgang hebben”, aldus Paradis. “Een wijd engagement verzekert politieke steun, creëert verantwoordelijkheid en coördinatie en geeft meer middelen aan iedereen in de Commissie om te werken in dezelfde richting.”

Geven om LGBT’s

“Voorbij de politieke boodschap moet de Commissie tonen dat het om LGBT’s geeft.”

Europees voorzitter Finland organiseerde op Bi-zichtbaarheidsdag een congres over de LGBT-toekomst van de EU. ILGA-Europe hoopt dat dit een aanzet is.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: