Mrs Universe Belgium kiest Regenbooghuis Limburg als goed doel

Op vrijdag 11 oktober zullen de kandidaat-missen van de Mrs Universe Belgium-verkiezing editie 2020 een bezoek brengen aan Regenbooghuis Limburg in Hasselt.

De organisatie van Mrs Universe Belgium heeft besloten om Regenbooghuis Limburg als goed doel centraal te stellen doorheen de campagne van Mrs Universe 2020. Hiermee wil de organisatie haar steentje bijdragen aan het steunen van een doelgroep die tot op de dag van vandaag te maken krijgt met discriminatie en vooroordelen.

Aanleiding en initiatiefneemster is kandidate Naomi Cremers die bij de Mrs Glamour-verkiezing 2018 als eerste transgender in België het kroontje van eerste eredame mee naar huis mocht nemen. 

“Een misses-verkiezing kijkt verder dan de looks alleen”, klinkt het. “Mrs Universe Belgium staat voor tolerantie en aanvaarding. Ben je transgender, homoseksueel, biseksueel, of lesbiënne, we zijn allemaal mensen. Deze bewustwording is voor de organisatie van de verkiezing heel belangrijk.”

Vrijdagavond 11 oktober is de maandelijkse verenigingsavond van Keer-Punt!, de Limburgse vereniging voor transpersonen en hun sympathisanten. De kandidaat-missen zullen op deze avond kennismaken met de werking van Regenbooghuis Limburg in het algemeen en de werking van Keer-Punt! in het bijzonder.  

Beeld: Pixabay

%d bloggers liken dit: