Programma Pink Screens Festival – Brussels Queer Film Festival 2019 van 7 tot 16 november

Van 7 tot 16 november houdt Genres d’à Côté de achttiende editie van het Pink Screens Festival – Brussels Queer Film Festival… in Brussel

“Over de hele wereld komen figuren en partijen aan de macht die de vrijheid en rechten van minderheden bedreigen. Hoe kunnen we hiertegen vechten? Met deze focus laten we proteststemmen, die haat een halt willen toeroepen, aan het woord”, aldus Genres d’à Côté.

In ‘Dicktatorship: macho made in Italy‘ (8/11 in Aventure) stelt een homopaar, enkel gewapend met naïviteit, het seksisme van de Italiaanse politiek aan de kaak . ‘Indianara‘ volgt een transactivist, die samen met Marielle Franco militeert in een Brazilië waar vastberadenheid en de energie der wanhoop ten strijde trekken tegen geweld. 

Sidney and friends‘ (10/11 in Nova) toont de acties van trans- en interseksmensen in Kenia. Het meer intieme ‘Billie en Emma‘ (10/11 in Nova) vertelt het verhaal van twee tienermeisjes op de conservatieve Filippijnen en hun strijd en volharding om de liefde en het verlangen naar vrijheid te laten winnen. 

Ten slotte remixt het plezierige ‘Terror Nullius‘ (10/11 in Nova) bekende films uit de Australische popcultuur (‘Crocodile Dundee‘, ‘Mad Max‘, …) tot een queer, feministische en anti-nationalistische fabel.

Gevangenis

Dit jaar is een thema ‘gevangenis’. ‘El Principe‘ (10/11 in Cinéma Galeries) onthult een gefantaseerde kijk op dit uniseksuniversum, en toont tegelijkertijd het geweld dat achter de muren van dat universum schuilgaat. 

De documentaire ‘Cárceles bolleras‘ (11/11 in Nova) focust op de relaties tussen vrouwen in de gevangenis, gooit de clichés overboord en onderstreept hoe zij een plaats vinden in het hart van het gevangenissysteem. 

En terwijl Cameron (‘The miseducation of Cameron Post‘) naar een kamp wordt gestuurd om zich te bekeren tot de heteroseksualiteit en er waardevolle banden smeedt, slagen de twee heldinnen van de kortfilm ‘Yulia & Juliet‘ (8/11 in Nova) erin om door de muren te breken en uit gevangenschap te ontsnappen.

Meer

Op 8 november is de de performance ‘El circo de la drag‘ in de Beursschouwburg

Op 13 november het debat ‘Gueulante‘ in de Nova. 

Beeld: Timothy Junes

Meer informatie, tickets en agenda dag per dag

%d bloggers liken dit: