Poolse openbare omroep toont drie dagen voor parlementsverkiezingen docu ‘LGBT-invasie’

De Poolse openbare omroep TVP1 zendt donderdag de documentaire ‘Inwazji LGBT‘ (‘LGBT-invasie’) uit. Pure propaganda, kaart specialist LGBT-kwesties in postcommunistsche landen Rémy Bonny aan.

De uitzending valt drie dagen voor de parlementsverkiezingen van zondag. De documentaire wordt zo aangekondigd: “Wie en tot wek doel financiert LGBT-marsen? Welke methodes gebruiken ze en waar halen ze hun geld vandaan? Hoe werkt de ‘LGBT-invasie’? Deze donderdag om 20 uur op TVP1.”

Propaganda

“De zender stelt dat holebi’s en transgenders in heel Polen aangemoedigd worden om deel te nemen aan LGBT-betogingen en dat ze hiervoor betaald worden”, zegt Bonny.

De regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) gebruikt de openbare omroep om hun partijboodschap over te brengen. “De zender is minder onafhankelijk sinds de PiS aan de macht is”, aldus Bonny. 

Oppositiekandidaat Rafał Lipski  (Burgerplatform) moest de TVP-studio’s verlaten nadat hij het homofobe beleid van PiS aan de kaak stelde. De presentator reageerde daarop met “zo ziet een debat met het Burgerplatform er uit”. 

Bonny zag meerdere voorbeelden van holebifobe en transfobe boodschappen op de openbare zender. Ook zijn er de voorbije weken (pogingen) tot geweldpleging geweest tegen prideparades.

Beeld: Wikipedia
Bron: Rémy Bonny

Een gedachte over “Poolse openbare omroep toont drie dagen voor parlementsverkiezingen docu ‘LGBT-invasie’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: