Sekswerkersbond UTSOPI huldigt nieuwe kantoren in

UTSOPI heeft in Schaarbeek in Brussel een feestelijke inhuldiging gehouden van hun nieuwe kantoren. UTSOPI is een vereniging van sekswerkers en is lid van çavaria.

UTSOPI bestaat sinds 15 december 2015. Ze zijn een zelfgeorganiseerd collectief van sekswerkers in België, dat strijdt voor empowerment en meer autonomie voor sekswerkers. UTSOPI staat voor Union des Travailleur.se.s du Sexe Organisé.e.s pour l’Indépendance of de het Verbond van Sekswerkers die zich Organiseren voor Onafhankelijkheid

“Dit betekent de onafhankelijkheid van ons leven, ons lichaam en onze keuzes.”

Twee hoofddoelen

“Ons eerste doel is om onze eigen ruimtes te creëren die open staan ​​voor discussie en uitwisseling van ideeën onder sekswerkers. Er bestaan ​​al veel verenigingen ten bate van sekswerkers, maar niets voor én door ons. We willen elkaar kunnen ontmoeten en onze verhalen en ervaringen kunnen delen, praten over ons leven, onze vreugde, ons verdriet en onze woede, in een veilige omgeving, waar we niet veroordeeld worden voor wie we zijn.”

“Deze ruimtes bieden ons ook de mogelijkheid om advies van collega’s te krijgen, raad die je enkel van andere sekswerkers kan krijgen. Ondersteuning door collega’s en een luisterend oor is soms het belangrijkste wat je als sekswerker nodig hebt.”

“Onze tweede doelstelling is het zo goed mogelijk vertegenwoordigen van álle sekswerkers in België. Verbetering van de levensomstandigheden voor alle sekswerkers, onder meer door verandering van wetgeving door allereerst sekswerk als werk te erkennen. Hoe het Belgische systeem werkt voor sekswerkers is op dit moment hypocriet; enerzijds veroordelen terwijl je aan de andere kant tolereert: verwachten dat we belastingen betalen voor ons werk, maar zonder enige wettelijke rechten in ruil daarvoor.”

“Veel verenigingen, politici en met name abolitionisten zijn erg blij om over ons te praten, maar zonder ons ooit te vragen wat wij ervan vinden en of we het eens zijn over wat er over ons wordt gezegd. Bij UTSOPI is ons motto ‘Niets over ons zonder ons!”‘ en ons hoofddoel is het eisen van rechten voor alle sekswerkers. 

Met andere woorden, waar we voor strijden is decriminalisering van sekswerk in België, toegang krijgen tot dezelfde rechten als andere werknemers, terwijl we uiteraard ondertussen een vuist maken tegen mensenhandel.”

Beeld: UTSOPI

2 gedachten over “Sekswerkersbond UTSOPI huldigt nieuwe kantoren in

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: