Autolaadpalen tijdens Pride Amsterdam brengen ruim 3000 euro op voor LGBT-scholieren

Voor het tweede jaar op rij kregen ruim honderd openbare EVBox-laadpalen in Amsterdam een speciale regenboogmake-over tijdens Pride Amsterdam

Pride Amsterdam had dit jaar als thema ‘Remember the past, create the future‘. Om een betere toekomst te helpen realiseren, hebben laadpaalfabrikant EVBox en energieleverancier Vattenfall de opbrengst van deze laadpalen gedoneerd aan het GSA Netwerk van COC Nederland

De opbrengst was 3.198,20 euro.

De laadpalen waren door groepen vrijwilligers van EVBox, Vattenfall en Gemeente Amsterdam speciaal aangekleed om een toekomstbeeld te laten zien die duurzaam én inclusief is. 

Op school

Een Gender & Sexuality Alliance (GSA) is een verbond tussen leerlingen en docenten met diverse seksuele oriëntaties, genderidentiteiten en genderexpressies.

“Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, trans, non-binair of in dubio bent”, zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.

“GSA’s zijn al jarenlang succesvol in het creëeren van een veilige en inclusieve omgeving voor iedereen op school. Daarnaast zorgen jongeren binnen deze netwerken er met veel positieve energie voor dat diversiteit op scholen wordt gevierd.” 

“Hierdoor ontstaat er ruimte voor jongeren om te ontdekken wie ze zijn én om zichzelf met trots te kunnen laten zien aan de buitenwereld. De samenwerking tussen LHBTI-jongeren en hun bondgenoten biedt ook veel steun; het geeft LHBTI-jongeren de aanmoediging dat ze gelukkig mogen zijn met wie ze zijn en het vertrouwen dat ze er niet alleen voor staan.”

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland 

%d bloggers liken dit: