70 europarlementsleden veroordelen wetsvoorstel doodstraf voor holebi’s in Oeganda

Zeventig europarlementsleden hebben een brief gestuurd naar de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Federica Mogherini. Ze willen dat ze Oeganda op het matje roept om het voorstel daar om de doodstraf in te voeren voor homoseks.

De zeventig maken deel uit van de European Parliament’s LGBTI Intergroup. De vereniging van europarlementsleden die zich bezighouden met kwesties rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie (SOGIE). 

Bij de ondertekenaars prof. dr. Petra De Sutter (Groen), Hilde Vautmans (Open Vld) en Olivier Chastel (MR).

Çavaria is tevreden dat de europarlementsleden zich laten horen. “Altijd, maar zeker in tijden van crisis, staan de noden van de lokale beweging centraal. We blijven de situatie daarom opvolgen om de strijd van duizenden activisten op een gepaste manier te ondersteunen.”

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: