Belgisch onderzoek: Hongarije collaboreert met Rusland in strijd tegen holebi’s en transgenders

Hongarije collaboreert met Rusland in strijd tegen holebi’s en transgenders. Dat stelt Rémy Bonny uit Oostende vast in zijn onderzoek ‘Outsourcing Autocratic Anti-LGBT Soft Power. The Case of Russia in Hungary‘. 

“De internationale strijd van Rusland tegen LGBTI-rechten maakt inherent deel uit van de Russische strategie om de progressive democratie in de Europese Unie te onderlijnen”, schrijft Bonny.

“Via internationale homofobe netwerken legde Rusland  contacten aan met Hongaarse officials. Sindsdien gaat de situatie van holebi’s en transgenders er achteruit en blokkeert Hongarije LGBT-vriendelijke maatregelen in de EU.”

“Hongarije brengt zij eigen nationale veiligheid en die van de EU in gevaar”, zegt Bonny. 

In zijn onderzoek legt hij uit hoe tot deze conclusies komt.  

Waarom?

Waarom doet Rusland dat? “De Russische Federatie heeft schrik voor de demografische achteruitgang – er worden minder kinderen geboren – en ziet deze als bedreiging voor de wereldorde”, stelt Bonny. 

“Rusland gelooft dat meer rechten voor seksuele en genderminderheden de demografische achteruitgang alleen meer versterken. Toch zijn LGBTI-rechten van de voorbije dertig jaar een mooie overwinning van de liberale democratie.”

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Belgisch onderzoek: Hongarije collaboreert met Rusland in strijd tegen holebi’s en transgenders

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: