UZ Gent houdt infoavonden over transgenderisme

Het Centrum voor Seksuologie en Gender van het UZ Gent organiseert een reeks gratis infoavonden voor alle geïnteresseerden. Ze willen op deze manier een antwoord bieden op een aantal hete hangijzers waar veel vragen over bestaan.

Een uur lang krijg je een toelichting door een expert op het thema, en is er ruim tijd voor al je vragen. Heb je vragen die je niet zelf durft stellen, stuur ze vooraf door op centrumsege@uzgent.be en zij leggen ze anoniem aan de spreker voor.

Wat en wanneer?

  • Dinsdag 19 november 2019: Chirurgie voor trans* vrouwen, door plastisch chirurg dr. Karel Claes, bekkenbodemkinesist Bie Stockman en physician’s assistant Martine Muller.
  • Woensdag 20 november 2019: Chirurgie voor trans* mannen, door plastisch chirurg dr. Marlon Buncamper en uroloog prof. dr. Anne-Françoise Spinoit.
  • Maandag 9 december 2019: Hormoontherapie voor trans* personen, door endocrinoloog prof. dr. Guy T’Sjoen.

Interactiemoment

De infoavond chirurgie voor trans* mannen wordt voorafgegaan door een interactiemoment voor trans* mannen tussen de 17 en 25 jaar enerzijds en voor hun ouders anderzijds. Voor de groep trans* mannen getuigen drie trans* mannen waarom ze tot een falloplastiek hebben beslist en hoe ze dat hebben beleefd. 

In een veilige context gaan deze ervaringsdeskundigen in interactie met de groep. Ouders van een kind tussen de 17 en 25 jaar dat binnenkort voor de beslissing staat om eventueel een falloplastiek te laten uitvoeren, kunnen tezelfdertijd aansluiten op een interactiemoment georganiseerd door oudervereniging Berdache vzw.

Praktisch

De infoavonden vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur in UZ Gent, Auditorium 1, K3, ingang 4. 

De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Inschrijven is niet nodig. Men start stipt, dus kom op tijd.

De interactiemomenten gaan door van 17 tot 19 uur. Let wel: voor de interactiemomenten is inschrijven wél verplicht en is er een maximum aantal deelnemers van 20 personen. 

De interactiemomenten zijn voorbehouden voor trans mannen tussen 17 en 25 jaar en hun ouders.

Beeld: Wikipedia
Bron: Transgender Infopunt

%d bloggers liken dit: