Antwerp Brilliant Games 2019: sport en spel zonder grenzen

Volgend weekend verzamelen sporters uit de hele wereld in Antwerpen. Dan organiseert Active Company (AC) de Antwerp Brilliant Games. Een internationaal multisporttoernooi. 

“We verwachten ruim 800 atleten uit heel Europa en eens zoveel bezoekers en toeschouwers”, aldus AC in een persbericht.

Op het programma staan badminton, squash, tennis, volleybal en zwemmen. Naast de competitiesporten is in deze context dit jaar ook ruimte gemaakt voor een aantal recreatieve sporten zoals een Art&Nature Walk, een Bicycle Tour, een loopwedstrijd van 5 of 10 km en verschillende yogasessies. 

De deelname wordt bewust laagdrempelig gehouden. Deze evenementen worden mee ondersteund door Sport Vlaanderen en vergroten het inclusieve karakter van het evenement.

Experience sports without boundaries‘ is de boodschap achter de Antwerp Brilliant Games. 

Mister Gay Belgium

Deze boodschap wordt dit jaar nog extra kracht bijgezet door de aanwezigheid van Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover

Hij heeft zich als belangrijk doel gesteld om de acceptatie van holebi’s, transgenders, intersekse personen en queer mensen in de sportwereld hoog op de agenda te plaatsen. 

“De Antwerp Brilliant Games zijn dan ook heel blij dat Matthias De Roover ons project mee wil ondersteunen. We mogen hem niet alleen verwelkomen op een aantal van onze social events, hij komt ook persoonlijk langs voor de uitreiking van de medailles bij badminton.”

Breed publiek

“Hoewel het evenement zich in de eerste plaats richt naar de LGBTQI+-community, willen we absoluut iedereen uitnodigen om deel te nemen. No boundaries. Om het met de boodschap van Antwerp Pride te zeggen: ‘In de sport mag je zijn wie je bent’.”

Out For The Win

Een deel van de opbrengsten gaat naar Out for The Win, een vzw die zich heel actief inzet voor de aanvaarding van homo’s, lesbiennes, transgenders, queer en intersekse mensen binnen de sportwereld.

Naast de sporttoernooien is er ook een sociaal luik. Op zaterdagavond kunnen alle deelnemers, maar ook iedereen die daar zin in heeft, zich uitleven op de party. 

Voor wie na een nachtje dansen op tijd uit zijn bed geraakt, is er ook de brunch.  Maar bij deze editie staan ook verschillende welcome events, diners en een stadswandeling op het menu.

Beeld: Antwerp Brilliant Games
Bron: Active Company

Een gedachte over “Antwerp Brilliant Games 2019: sport en spel zonder grenzen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: