Brussels Airlines viseert geen holebi’s, maar weert wel expliciete seks

Delta Air Lines ligt onder vuur omdat het een lesbische seksscène uit ‘Booksmart‘ wegliet. Brussels Airlines weert ook expliciete seks, zegt woordvoerdster Maaike Andries bij ‘De Wereld Vandaag‘ op Radio 1.

“Alle luchtvaartmaatschappijen verwijderen expliciete scènes uit het aanbod, omdat het aanbod geschikt moet zijn voor een enorm divers publiek en kinderen. We gaan nooit censureren omdat er lesbische of homoseksuele content te zien is.”

‘Girl’

Maar LGBTQ-thema’s komen bij SN wel aan bod. In juni was ‘Girl‘ te zien bij Brussels Airlines. Althans op de vlucht van Brussel naar New York. En ja, er is geknipt in ‘Girl’. De pijpscène en de scène waarin Lara (Victor Polster) haar blote piemel laat zien waren er uit. 

Die scènes, vooral de naaktscène, zijn controversieel. Vooral Angelsaksische trans*activisten trokken van leer tegen ‘Girl’

“Bij Brussels Airlines zullen we zeker niet censureren omdat er homoseksualiteit aan bod komt, zeker niet”, besluit Andries op de radio. 

Perzik

Lufthansa, de eigenaar van Brussels Airlines, is minder preuts. Op de vlucht van Toronto in Canada naar München in Duitsland in mei was ‘Call Me By Your Name’ te zien. Inclusief de de fameuze scène met de perzik.

Beeld: Timothy Junes
Bron: Radio 1, VRT NWS, Trip By Trip

%d bloggers liken dit: