Active Company tevreden over tweede Antwerp Brilliant Games

Meer dan 850 atleten uit binnen- en buitenland namen afgelopen weekend deel aan de tweede editie van de Antwerp Brilliant Games. Het tweejaarlijkse multisporttornooi voor LGBTQI’s en hun heterovrienden verliep zonder problemen. Organisator Active Company (AC) blikt tevreden terug.

Experience sports without boundaries“. Dat was de boodschap achter de Antwerp Brilliant Games. Uit maar liefst dertig landen zakten het afgelopen weekend meer dan 850 sporters – holebi’s, transgenders en hetero’s – af naar Antwerpen om deze boodschap kracht bij te zetten. Sommigen kwamen zelfs uit Argentinië en Nieuw-Zeeland. De jongste deelnemer was 15 en de oudste 73. 

De Antwerp Brilliant Games omvatten zes sporttakken waaraan kon worden deelgenomen: tennis, badminton, zwemmen, volleybal, squash en lopen. Met meer dan 169 deelnemers was het zwemtornooi het grootste mastertornooi dat in Vlaanderen werd georganiseerd.

Naast de sporten was er ook tijd voor een culturele wandeling door Antwerpen en verschillende feestjes en etentjes. Het hele weekend verliep vlekkeloos en de organistoren spreken van een succes dat binnen twee jaar een nieuw vervolg zal kennen.

Met de Antwerp Brilliant Games wil Active Company de drempels voor LGBTQI’s in de sport verlagen, omdat je ook in een sportvereniging mag zijn wie je bent. Dit jaar ging dan ook een deel van de opbrengst naar Out For The Win, een vzw die zich heel actief inzet voor de aanvaarding van homo’s, lesbiennes, transseksuelen, queers en intersekse personen binnen de sportwereld. 

Beeld: Active Company
Bron: Active Company

Een gedachte over “Active Company tevreden over tweede Antwerp Brilliant Games

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: