Tom De Cock en Jitske Van de Veire in ‘Is’t oké’-campagne over seks met wederzijdse instemming

Sensoa, Zij-kant en de Beweging Tegen Geweld lanceren vandaag een campagne over wederzijdse instemming – ook wel op z’n Engels consent genoemd – en seksueel grensoverschrijdend gedrag: Is’t oké‘.

“Een flirterig berichtje, een vluchtige hand, een uitnodiging om na de werkuren iets te gaan drinken of een uit de hand gelopen nacht: soms is ‘t oké, soms ook niet. Die grijze zone is best groot, en vaak is het niet makkelijk om te weten waar de grenzen liggen”, begint de campagne. 

“Ben je niet zeker? Check dan best even: ook al ben jij laaiend enthousiast, kijk eerst even of de ander er evenveel zin in heeft. Bij twijfel kan je dat steeds vragen. Ook als omstaander kan je reageren als je niet zeker bent of iemand zich wel goed voelt bij seksueel geladen opmerkingen of handelingen.”

De cijfers liegen er niet om: één op de vijf meisjes en één op de tien jongens maakte seksueel grensoverschrijdend gedrag mee voor 18 jaar. Bij de volwassenen geldt dit voor 13,8% van de vrouwen en 2,4% van de mannen. Dat blijkt uit het Sexpert-onderzoek.

FlirterTwister

Onder andere Tom De Cock, Jitske Van de Veire, Tinne Oltmans en Flo Windey werken mee aan de campagne. 

Voor die campagne is er naast een zelftest over je kennis en attitudes een FlirterTwister bedacht met praktische vraagstukken

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Tom De Cock en Jitske Van de Veire in ‘Is’t oké’-campagne over seks met wederzijdse instemming

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: