VIDEO | ‘Angels in America’ van 7 tot 22 november in Antwerpen en op tournee

Het Toneelhuis brengt ‘Angels in America‘, een aidsdrama uit 1991 dat intussen een klassieker is geworden. 

De Verenigde Staten in het midden van de jaren tachtig. Het Ronald Reagan-tijdperk. Conservatief, rechts en luid. De politiek is hard en koud als nooit voorheen. Aids is een nieuwe ziekte die in New York voornamelijk de homogemeenschap onverwacht snel en meedogenloos hard treft. Hier begint het verhaal van ‘Angels in America’ van Tony Kushner.

Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal herwerken dit theatrale tweeluik van meer dan zeven uur tot een avondvullende vertelling. 

‘Angels in America’ is een caleidoscopisch verhaal en een complex portret van een strijdvaardige generatie die ingaat tegen de tijdsgeest: de ravage die aids aanricht sterkt de ultraconservatieve krachten in hun strijd tegen de vrije liefde; tegelijk wordt de ziekte als een op te lossen probleem genegeerd. In dit meedogenloze klimaat volgen we meer dan twintig personages, gespeeld door acht acteurs, van reisagenten en advocaten, verplegers en ex-dragqueens tot goddelijke interventies en religieuze minderheden, met ontluisterende scènes over macht en hypocrisie, hilarische verschijningen en intieme gesprekken over de angst voor dood en aftakeling.

‘Angels in America’ speelt in Antwerpen en gaat dan op tournee.

Info en tickets.

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Toneelhuis

%d bloggers liken dit: