‘Cocodrilo’ wint Holebikort 2019

Vrijdagavond 8 november is de 19de editie van het Holebifilmfestival traditioneel van start gegaan met de openingsavond in het Wagehuys van Leuven. ‘Cocodrilo‘, een film van Jorge Yúdice uit Spanje heeft met 49 stemmen de wedstrijd Holebikort gewonnen.

Uit maar liefst 190 kortfilms uit 39 landen werd er vakkundig een selectie gemaakt van de beste inzending door een jury onder leiding van VRT-nieuwsanker Wim De Vilder, maar de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd werd gekozen door het aanwezige publiek zelf die hun stem konden uitbrengen op hun favoriete kortfilm. 

Krokodil

Waarover gaat ‘Cocodrilo’? Een jongeman heeft gebroken met zijn ouders en runt nu een drukbezochte videogamesite. De moeder tracht haar verloren zoon terug te winnen door zijn site te bezoeken. Ze heeft daarbij één toverwoord: Cocodrilo.

Beeld: Holebifilmfestival

%d bloggers liken dit: