Voetbalscheidsrechter Robin Lefever doet coming-out als homo

Voetbalscheidsrechter Robin Lefever (29) uit Oostende behoort tot de veertig beste refs van België. Hij is ook homo. En dat is in het voetbal nog altijd geen cadeau, vertelt hij in de Krant van West-Vlaanderen.”We hebben meer voorbeelden nodig.”

Homoseksuele arbiters vind je maar zelden in het Belgische voetbal. “Ik ken er wel enkelen, maar niet van iedereen is het geweten”, zegt Robin Lefever.

Rem?

“Soms vraag ik me af of ik niet minder snel ben opgeklommen als scheids, omdat ik ben wie ik ben”, vraagt Lefever zich af. Door nu in de media te komen, doet Lefever een publieke coming-out.

“Ik weet niet of iedereen ervan overtuigd is dat een scheidsrechter die homo is op topniveau kan fluiten. Ik heb het gevoel dat dat heeft meegespeeld. En dat ik misschien daardoor tijd verloren heb om nog hogerop te kunnen raken. Maar dat zal je nooit met zekerheid weten.”

Match stilleggen

Als mensen hem uitschelden voor homo, legt Lefever. Dat is wel anders als spelers worden geviseerd. Maar, zegt de arbiter, zulk gedrag komt meer voor in de lagere niveaus. 

Wedstrijden heeft hij nog niet stilgelegd. 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Krant van West-Vlaanderen

%d bloggers liken dit: