Nederland steunt LGBT-initiatieven in het buitenland

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) heeft aan de Tweede Kamer verteld dat steun voor holebi’s en transgenders in landen waar LGBT-mensenrechten onder druk staan een prioriteit wordt. 

“Dit is een geweldige blijk van solidariteit aan onze vrienden in landen waar LHBTI’s dag-in dag-uit moedig strijd leveren voor acceptatie en gelijke rechten, aldus COC Nederland-voorzitter Astrid Oosenbrug

“Hiermee laat ons land zien internationaal voorop te willen lopen bij het werk aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit en geslachtskenmerken.”

Volgens de minister staan kritische maatschappelijke organisaties wereldwijd onder druk. Ze wil die druk met haar steun verlichten en maatschappelijke organisaties helpen bij het opkomen voor de rechten van burgers en het werk aan een duurzame en inclusieve samenleving.

De minister zal naast LGBT-bewegingen ook organisaties steunen die opkomen voor onder meer voedselzekerheid, natuur en klimaat, vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: