Transgenderspecialist professor Guy T’Sjoen wint de EOS Publieksprijs

Prof. dr. Guy T’Sjoen van de Universiteit Gent en Transgender Infopunt (TIP) heeft de EOS Publieksprijs voor wetenschapscommunicatie gewonnen. Hij kreeg 24% van de stemmen.

Professor T’Sjoen van de Vakgroep Inwendige ziekten en Pediatrie plaatse genderdiversiteit op de kaart door met iedereen en op verschillende manieren te communiceren over zijn baanbrekend onderzoek. 

“De impact van zijn honderden tv-optredens, interviews en boeken valt nauwelijks te onderschatten. Guy T’Sjoen heeft bij de brede bevolking de kennis vergroot rond begrippen als identiteit, gender en transgender. Dankzij de film ‘Girl‘, het boek ‘Onder de gordel’, de website www.transgenderinfo.be en de vele optredens in de media was transgender hét thema van 2018″, aldus UGent. 

“De discriminatie die transgender en genderdiverse personen ervaren op bijna alle domeinen in het leven zorgt voor minder goede gezondheid bij deze doelgroep”, reageert T’Sjoen.

“Door de kennis over transgender te delen, hoop ik dat mensen hun identiteit sneller kunnen en durven bekend maken, en dat ze bij deze bekendmaking in een beter geïnformeerde samenleving minder negatieve reacties ervaren op familiaal, sociaal en professioneel gebied (of op school).”

Beeld boven: Wikipedia
Beeld in de tekst: Transgender Infopunt
Bron: Universiteit Gent

Een gedachte over “Transgenderspecialist professor Guy T’Sjoen wint de EOS Publieksprijs

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: