Festival van de Gelijkheid in Gent: seksuele opvoeding op school

Het Festival van de Gelijkheid vindt plaats in Gent op 27, 28, 20 en 30 november. Een van de activiteiten is het panelgesprek ‘Seksuele opvoeding op school‘ op donderdag 28 november. 

Een vrouwentepel op Instagram posten mag niet, maar binnen een paar clicks vind je online de meest expliciete porno. Toegegeven, het moeten verwarrende tijden zijn voor kinderen die vandaag voor het eerst leren over seks en relaties. Daar ligt dus een taak voor ouders en voor leerkrachten die seksuele opvoeding geven. 

Hoe ziet dat onderwijs er vandaag uit en is het nog up to date? Wat na #metoo? We leren over het orgasme van de man, maar hoeveel leren we over het orgasme van de vrouw? We leren nee te zeggen tegen dat wat we niet willen, maar leren we ook genoeg om te delen wat we wel willen? Weten jongeren wat echte toestemming inhoudt? Krijgen ze genoeg realistische lijven te zien die een tegenwicht kunnen bieden aan de picture perfect plaatjes die ze kennen van het internet? 

Herkennen LGBTQI+ jongeren zich in dat wat ze over seksualiteit leren op school? Mag de les seksuele opvoeding best wat meer dokter Bea zijn? Ons panel gaat erover in debat.

Met onder anderen Latifa El Kaddouri (vroedvrouw en drijvende kracht achter @mydear_body), Erika Frans (medewerker Sensoa), Senne Misplon (woordvoerder Wel Jong Niet Hetero en vrijwilliger bij Sensoa) en Anna Buyssens (moeder). 

Journaliste Selma Franssen leidt het gesprek in goeie banen. 

Praktische informatie

Beeld: PublicDomainArchive, Pixabay

%d bloggers liken dit: