Mrs Universe Belgium 2020 Ashley Hendericks wil taboe rond homoseksualiteit bij missverkiezingen doorbreken

De bijna 28-jarige Ashley Hendericks is gekroond tot Mrs Universe Belgium 2020. Hendericks heeft een vriendin en ze wil het taboe rond homoseksualiteit bij missverkiezingen doorbreken.

Ze wil zich niet lesbisch noemen. “Ik heb zeker niets tegen het woord lesbisch, maar ik beschrijf mezelf liever als iemand die valt voor persoonlijkheid en geen voorkeur heeft naar geslacht.”

“Wel steun ik met heel mijn hart de holebi- en (trans)gendergemeenschap.”

Drempel 

Hendericks moest toch wel een drempel overwinnen. “Het was voor mij wel een uitdaging, ik heb in het verleden meegedaan met een andere verkiezing en durfde er toen niet goed voor uit te komen. Maar de organisatie van Mrs Universe heeft me hier ongelooflijk in gesteund. Zij zoeken ook steeds meisjes en dames  met een verhaal en laten iedereen zijn wie ze zijn.”

Regenbooghuis Limburg

Mrs Universe Belgium had dit jaar als goed doel Regenbooghuis Limburg in Hasselt. “Toen ik dat vernam, kon ik niet anders dan deelnemen”, vertelt Ashley Hendericks. 

“We hadden een sms-stemming waarvan de opbrengst geschonken zal worden aan het Regenbooghuis. Ook hebben we voor hen een modeshow gelopen, georganiseerd door Naomi Cremers, eerste eredame Mrs Glamour Belgium 2018 en de eerste transgender eredame in België. Het meisje met de meeste sms’en kreeg dan ook de titel Mrs Charity, en die heb ik met veel plezier in ontvangst mogen nemen.”

Zichtbaarheid

Hendericks bezoekt op 1 december alvast Winterland Hasselt samen met het Regenbooghuis. 

“Naar aanloop van mijn internationale deelname wil ik ook verder werken rond het thema homoseksualiteit om het taboe hier rond binnen de missverkiezingen te doorbreken.”

Beeld: Ann van Coninckxloey

%d bloggers liken dit: