Europese Unie buigt zich over LGBT-vrije zones in Polen

Het Europees Parlement werkt aan een resolutie die de zelfverklaarde LGBT-vrije zones in Polen veroordeelt. Er is brede consensus over deze resolutie behalve bij de fractie Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) warvan de N-VA deel uitmaakt.

Deze zomer doken ze op, de LGBT-vrije zones in Polen. Een tachtigtal lokale overheden gaan er prat op dat hun gemeente LGBT-vrij is

Europa moeit zich nu mee. Het Parlement zou in december stemmen over een resolutie. Vanuit de Europese Commissie gebeurt voorlopig niets. De nieuwe treedt ook pas aan op 1 december.

Conservatieven

Er blijkt brede eensgezindheid te zijn dat de holebifobie en transfobie in Polen te ver gaat. Behalve bij de ECR. De soms erg conservatieve leden vinden het prima dat gebieden LGBT-vrij worden verklaard.

Ook de N-VA zit in deze fractie. De partij is dan wel economisch rechts, maar ze maakt zich sterk te vechten voor holebi’s en transgenders. Dat de N-VA hun fractiegenoten niet meer (zichtbaar) tegenwind bieden, steekt. 

“Dat is op zijn minst een gemiste kans”, reageert Piet De Bruyn (N-VA) in De Morgen. “Verder wil ik me niet uitspreken over het werk van mijn collega’s in Europa. Ze zullen wel een grondige reden hebben.”

Beeld: Wikipedia
Bron: De Morgen, De Standaard

Een gedachte over “Europese Unie buigt zich over LGBT-vrije zones in Polen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: