Gratis solidariteitstas voor Wereldaidsdag in Shopping Stadsfeestzaal Antwerpen, in Gent, Brussel, Luik, Bergen, Charleroi en Louvain-La-Neuve

1 december is Wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Voor meer zichtbaarheid deelt Sensoa totebags uit aan Shopping Stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen

“Dat is nog steeds nodig. In België gaat het dan wel de juiste kant op met een dalend aantal nieuwe diagnoses, wereldwijd telden we vorig jaar 1,7 miljoen nieuwe diagnoses met hiv, 38 miljoen mensen leven nu met hiv. Bijna 800.000 mensen stierven aan de gevolgen van aids”, vertelt Boris Cruyssaert van Sensoa.

Revolutionair gegeven

De medicatie tegen hiv is tegenwoordig zo doeltreffend, dat het virus bij mensen met hiv niet meer kan teruggevonden worden in het bloed (niet detecteerbaar). 

Dat is niet alleen goed voor de gezondheid van die persoon, hij of zij kan het virus dan ook niet meer overdragen (niet overdraagbaar). 

Zelfs niet door seksueel contact zonder condoom. Angst voor mensen met hiv is dus niet meer nodig. Maar solidariteit kunnen ze wel nog gebruiken. Er blijft 35 jaar na het ontdekken van de het virus, nog steeds een stigma kleven aan hiv.

Gratis totebag

Om die boodschap aan een groot publiek duidelijk te maken en zo meer solidariteit te vragen voor mensen met hiv, ontwikkelde de firma Gilead in samenspraak met Sensoa een originele actie. 

“In zeven shoppingcentra zullen we op zaterdag gratis totebags (de hippe katoenen draagtassen) uitdelen. Daarnaast bieden we rode lintjes aan, het symbool van solidariteit met mensen met hiv en aids.”

Iedereen die zo’n tas in ontvangst neemt, krijgt een korte boodschap over leven met hiv anno 2019. 

In Shopping Stadsfeestzaal zullen we met vrijwilligers alles uitdelen in de centrale hal, tussen 14 en 17u. De actie wordt ook gevoerd in Gent (op vrijdag), en in shoppingcentra in Brussel, Luik, Bergen, Charleroi en Louvain-La-Neuve.

Beeld: Trip By Trip
Bron: Sensoa

%d bloggers liken dit: