Regenbooghuis Limburg op Wereldaidsdag op Winterland Hasselt

1 december is Wereldaidsdag, de dag waarop sinds 1988 wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de aidsproblematiek en opgeroepen wordt tot solidariteit met mensen met hiv en aids. Regenbooghuis Limburg trekt dan naar kerstmarkt Winterland Hasselt

“Rond hiv en aids bestaan nog vele vooroordelen en misverstanden”, zegt Manon Van Engelen van Regenbooghuis Limburg. “Dit zorgt ervoor dat personen met hiv/aids niet openlijk kunnen praten over wat er gebeurt in hun leven. Ook zijn mensen nog steeds bang en onzeker zodra ze zich in de buurt van seropositieve mensen bevinden, uit angst de ziekte ook te krijgen. Zoiets isoleert en het taboe blijft bestaan.”

Na de rode-sjaalsactie van 2018 staat Regenbooghuis Limburg dit jaar opnieuw stil bij Wereldaidsdag. 

Op zondag 1 december zullen vrijwilligers van het Regenbooghuis aanwezig zijn op Winterland, om rode lintjes uit te delen aan de bezoekers en hen te informeren over het doel van deze dag.

Daarnaast wordt bezoekers gevraagd een boodschap van verdraagzaamheid of een mooie kerstwens op kerstballen te schrijven, die tot het einde van Winterland op het terrein te zien zullen zijn in een speciaal daarvoor door de organisatie van Winterland beschikbare kerstboom. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Regenbooghuis Limburg

%d bloggers liken dit: