Regenbooghuizen in Vlaanderen voeren in december actie rond genderdiversiteit

De regenbooghuizen in VlaanderenREBUS Regenbooghuis West-Vlaanderen, Casa Rosa in Oost-Vlaanderen, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Regenbooghuis Limburg en Holebihuis Vlaams-Brabant – hebben de handen ineen geslagen om tot een eindejaarsactie te komen rond genderdiversteit.

In de maand december besteden de regenbooghuizen aandacht aan gender. Hiertoe worden zogeheten genderkoekjes verkocht met daaraan een kaartje met informatie. 

“Genderidentiteit, -expressie, seksuele oriëntatie, …. het is meestal niet zo afgelijnd en vaak variabel”, legt Manon Van Engelen van Regenbooghuis Limburg uit.

“Het is niet binair. Niet of/of. Soms zelfs en/en. Een beetje dit, een beetje dat. Een hele koek, kortom. En daarom de moeite waard om er je tanden in te zetten. Deze ‘genderkoekjes’ zullen ook te koop zijn tijdens de actie van Regenbooghuis Limburg op Winterland.”

Limburg

Ook worden er sieraden met een speciale regenboogtoets verkocht, die gemaakt zijn door Sylvain, een vrijwilliger van Regenbooghuis Limburg.

De opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan de dagelijkse werking van Regenbooghuis Limburg.

“Wij danken de organisatie van Winterland Hasselt voor hun enthousiasme en medewerking aan ons evenement”, zegt Van Engelen. “Graag tot ziens op 1 december tussen 12 en 18 uur.”

Beeld in header: Timothy Junes
Beelden in artikel: Regenbooghuis Limburg

Bron: Regenbooghuis Limburg

2 gedachten over “Regenbooghuizen in Vlaanderen voeren in december actie rond genderdiversiteit

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: