Transgender Infopunt vestigt aandacht op trans* mensen met hiv

Op Wereldaidsdag vestigt het Transgender Infopunt (TIP) de aandacht op trans* mensen met hiv. “Ze worden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als één van de risicopopulaties voor hiv en aids beschouwd.” 

Er zijn echter geen generaliseerbare Vlaamse of Europese cijfers over HIV bij transgender personen.

“Zoals de voorbije jaren pleit het TIP vandaag nog steeds voor meer onderzoek naar de seksuele gezondheid van transgender personen. We ijveren ook net als çavaria voor een meer wetenschappelijk onderbouwd beleid omtrent bloeddonatie door transgender personen, die in sommige situaties toch nog worden uitgesloten op basis van niet-generaliseerbare hiv-prevalentiecijfers.”

Meer informatie hier.

Beeld: Transgender Infopunt

%d bloggers liken dit: