Verenigde Staten en Zambia ruziën om homo’s en christelijke waarden

Amerikaans ambassadeur Daniel Foote uitte maandag in een Zambiaanse krant zijn ongenoegen over de veroordeling van een homokoppel. De mannen kregen 15 jaar cel omdat ze seks hadden met elkaar. 15 jaar is de minimumstraf voor homoseks in Zambia.

De ambassadeur van de Verenigde Staten zegt verrast te zijn door het “venijn” dat wordt gebruikt om homo’s te beschrijven en te behandelen “in naam van christelijke waarden”. “Wat zou Jezus Christus denken over volgelingen die hun medemens omschrijven als honden, en erger dan beesten?”

Foote verweet Zambia ook geen onafhankelijk rechterlijk apparaat te hebben, te liegen over de (dus allebehalve) “warme relaties” met de VS, te liegen over het niveau van overleg en de wederkerigheid van samenwerking te overdrijven. Anders gezegd: Zambia ontvangt hulp en doet daar weinig voor terug.

Zambiaans president Edgar Lungu noemde de uitspraken van Foote respctloos voor de Zambiaanse cultuur. “We weten dat er homo’s zijn maar keuren deze onchristelijke daden af.”

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

Een gedachte over “Verenigde Staten en Zambia ruziën om homo’s en christelijke waarden

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: