Nederland gaat voetbalwedstrijden stilleggen bij homofobe spreekkoren

In Nederland heeft de Tweede Kamer holebifoob en transfoob geweld besproken tijdens een themadebat over LGBT’s. Er kwamen nog andere aspecten van veiligheid aan bod.

De Tweede Kamer stemde voor een voorstel van D66-ers Vera Bergkamp en Antjen Diertens om voetbalwedstrijden te laten stilleggen bij homofobe en antisemitische spreekkoren, net zoals dat nu gebeurt bij racistische spreekkoren.

Transgenders

Minister van Emancipatie Ingrid van Engelshoven (D66) zegde toe een internationale conferentie te laten organiseren over de aanpak van geweld tegen transgender personen. 

PvdA en D66 wezen er tijdens het debat op dat er afgelopen jaar wereldwijd 331 transpersonen zijn vermoord. De minister zegde ook toe zich te gaan inzetten voor beter onderzoek naar geweld tegen transgender- en intersekse personen in Nederland.

VVD-woordvoerder Zohair El Yassini (VVD) en Vera Bergkamp vroegen wanneer de regering komt met een verbod op conversietherapie of homogenezing. De minister liet weten dat daar nu onderzoek naar wordt gedaan, dat in het voorjaar gepubliceerd wordt.

Lenny Geluk-Poortvliet (CDA) pleitte voor een sterkere rol van gemeentelijke antidiscriminatiebureau’s bij voorlichten, voorkomen en bestrijden van discriminatie. Minister Van Engelshoven beloofde om daarover, samen met minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA), in gesprek te gaan met gemeenten.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: