Nederland blijft kunstmatige inseminatie behandeling voor lesbische koppels en single vrouwen

Het is nu zeker dat vrouwenkoppels en single vrouwen in Nederland een kunstmatige inseminatie behandeling (KID) ook de komende jaren vergoed krijgen. De nieuwe regeling treedt op 1 januari 2020 in werking.

“Geweldig nieuws voor al die single vrouwen en vrouwenstellen met een kinderwens; zij houden de vergoeding waar ze recht op hebben”, reageren COC Nederland, Meer dan Gewenst en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG).

De nieuwe regeling treedt op 1 januari 2020 in werking. Van 1 januari tot 31 maart loopt de vergoeding in praktijk nog via de zorgverzekeraars. Zo krijgen de klinieken de tijd om zich voor te bereiden op de uitvoering van de nieuwe subsidieregeling.

Subsidie

De vergoeding van KID loopt voor vrouwenkoppels en single vrouwen vanaf 2020 dus via een subsidieregeling. 

COC Nederland, Meer dan Gewenst en NVOG hadden er de voorkeur aan gegeven dat KID voor deze groep vergoed was gebleven via de basisverzekering. 

Nu er in praktijk voor vrouwenstellen en single vrouwen vrijwel niets verandert aan de vergoeding, en zij van de nieuwe regels nauwelijks iets zullen merken, zijn de organisaties tevreden met deze oplossing.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “Nederland blijft kunstmatige inseminatie behandeling voor lesbische koppels en single vrouwen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: