Çavaria-coördinator Yves Aerts noemt besparing op Sensoa en Tropisch Instituut onaanvaardbaar

“Onaanvaardbaar”, zegt Yves Aerts, coördinator van LGBT-koepel çavaria. Hij reageert via Facebook op de besparingsplannen van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

“De Vlaamse regering bespaart bij onze partnerorganisaties Sensoa, het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de Centra voor Algemeen Welzijn (CAW’s). Dat wil zeggen dat er minder tijd en middelen zullen zijn om mensen te helpen die het moeilijk hebben en die op zoek zijn naar informatie rond welzijn of seksuele gezondheid.” 

“Minder geld voor suïcidepreventie, hiv-preventie en -onderzoek. Deze besparingen raken iedereen, ook holebi’s, transgender en intersekse personen die extra kwetsbare groepen zijn als het gaat over welzijn en seksuele gezondheid. Preventie redt levens.”

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Çavaria-coördinator Yves Aerts noemt besparing op Sensoa en Tropisch Instituut onaanvaardbaar

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: