Vlaamse Overheid geeft transgender ambtenaren 20 dagen extra zorgverlof (over hele carrière)

Transgender ambtenaren van de Vlaamse Overheid kunnen vanaf nu twintig dagen extra zorgverlof opnemen, bovenop hun wettelijke vakantie. Twintig dagen over hun hele carrière, verduidelijkt Het Nieuwsblad.

De Vlaamse Overheid voorziet deze tegemoetkoming omdat afspraken met psychologen en logopedisten dikwijls alleen kunnen plaatsvinden tijdens werkuren.

Voor medische ingrepen krijg je wel ziekteverlof, voor consultaties niet meteen. Voor transvrouwen (MTF) zijn er dat gemiddeld 56, voor transmannen (FTM) 46, becijfert prof. dr. Joz Motmans van Transgender Infopunt (TIP).

Genderspecialist prof. dr. Guy T’Sjoen stelt dat het belangrijk is dat trans* medewerkers aan de slag kunnen blijven. Een job verliezen zorgt voor nog meer stress. 

Twee

Gemiddeld melden twee Vlaamse ambtenaren per jaar dat ze hun transitie (willen) doen. De zorgverlofdagen zullen moeten gestaafd worden met attesten.

Mieke De Meester van het Agentschap Overheidspersoneel benadrukt in de krant dat ook er ook tegemoetkomingen zijn voor medewerkers met een handicap of chronische ziekte. 

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Nieuwsblad

Een gedachte over “Vlaamse Overheid geeft transgender ambtenaren 20 dagen extra zorgverlof (over hele carrière)

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: