Regenboogambassadeurs is nu vzw en wordt Rainbowambassadors

De feitelijke vereniging Regenboogambassadeurs, opvolger van de werkgroep Janus bij Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, is recent uitgegroeid tot de vzw Regenboogambassadeurs, met werkingen in Vlaanderen, Brussel en binnenkort ook in Wallonië.

Op dit ogenblik zijn er kernen in Antwerpen, Brussel en straks ook in Dinant. Er volgen binnenkort wellicht nog meer kernen in Vlaanderen.

“Officieel zal de naam veranderen in Rainbowambassadors“, schrijft Roger Van Loon op Facebook.

De vernieuwde website van de vereniging is in opbouw en zal naast het Nederlands ook in het Frans te raadplegen zijn. De belangrijkste zaken zullen eveneens in het Engels vertaald worden.

“De vereniging blijft uiteraard opkomen voor de belangen van oudere holebi’s en transgenders.”

Zichtbaarheid

“Oudere holebi’s zijn weinig zichtbaar”, aldus Van Loon. “Toch vormen ze in België een groep van ruim 200.000 mensen. Recente onderzoeken en enquêtes wijzen uit dat oudere holebi’s bang zijn om zorgafhankelijk te worden. Ze vrezen (opnieuw) discriminatie, afkeuring en uitsluiting als ze voor hun geaardheid uitkomen. Daarom zijn er nu al oudere holebi’s die zich voornemen om (terug) in de kast te kruipen.”

Woonzorgcentra (wzc) en seniorenverenigingen kunnen beroep doen op de Regenboogambassadeurs voor de organisatie van activiteiten of vormingen rond homoseksualiteit.

Beeld: Timothy Junes

3 gedachten over “Regenboogambassadeurs is nu vzw en wordt Rainbowambassadors

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: