‘Genderneutraal opvoeden in opmars: waarom wekt genderneutraal opvoeden weerstand op?’ grijpt naast Vlaamse Scriptieprijs 2019

Genderneutraal opvoeden in opmars: waarom wekt genderneutraal opvoeden weerstand op?‘ van Giulia Latinne van de Hogeschool PXL in Limburg greep zaterdag naast de Vlaamse Scriptieprijs 2019.

Winnaar werd Jarne Pollie van de Hogeschool West-Vlaanderen (HoWest) met zijn artikel ‘Welk beleid voeren de verschillende actoren tegen racisme in de eerste klasse van het Belgisch voetbal?‘.

Genderneutraal opvoeden

In de scriptie over genderneutraal opvoeden wordt onderzocht waarom de genderneutrale opvoeding weerstand opwekt in onze samenleving. 

De voornaamste reden is omdat velen de term gender, dat slaat op de ideeën over meisjes en jongens, vaak verwarren met de sekse of het biologisch geslacht.

Waarom we neerkijken op genderneutraal opvoeden: ‘We horen vaak dat we van onze zonen homo’s maken’

In tijden van #Metoo en #Timesup is genderneutraal opvoeden erg populair. Maar ouders die gendergelijkheid nastreven, krijgen regelmatig de wind van voren. ‘Als onze zonen geen homo’s worden, dan gaan ze zeker gepest worden op school.’

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay

%d bloggers liken dit: