Pinx en Sphinx vertonen ‘Priscilla, Queen of the Desert’ op zaterdag 1 februari met optreden ervoor en party erna

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert‘ werd in 2019 25 jaar. Sphinx in Gent vertoont de film op zaterdag 1 februari in het kader van Pinx

Voor de vertoning is er een optreden van House of Lux. Na de film is er de Love Boat Party in A.M. Club.

“Toen ik de film 25 jaar geleden voor het eerst zag op het Filmfestival van Gent, was dat zowel een rariteit als een openbaring. Ik was zestien. What did I know? Vandaag staan we als samenleving al zoveel verder – thank god for that!”, schrijft Ben Van Alboom op Twitter. 

“Maar nog altijd moeten mensen vechten om zichzelf te kunnen zijn, en nog altijd leven er ook in Gent mensen die zich gedragen als Australische boerenpummels in een fictiefilm uit 1994. Dus als je naar de voorstelling komt, kleed je dan zo bont mogelijk op”, pleit Van Alboom.

“Niet omdat je L, G, B, T, Q of whatever bent. Doe het omdat je mens bent, het hart op de juiste plaats hebt, en omdat je weet dat de wereld van Priscilla veel mooier, kleurrijker en liefdevoller is dan dat donker hol waarin sommigen opgesloten zitten.”

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: