2020 wordt voor de Antwerpse holebi en transgender koepelvereniging een feestjaar: Het Roze Huis bestaat dan 25 jaar

Voor het tweede jaar op rij palmde Het Roze Huis cultuurtempel De Roma in voor haar nieuwjaarsfeest. Meer dan duizend bezoekers daagden op om samen met Het Roze Huis het nieuwe jaar te vieren. 

Voor de gelegenheid waren er optredens van performance artiest Dolly Bing Bing en het Nederlandse lesbische hiphop duo Lionstorm. AMOR, het restaurant van De Roma stelde een speciaal Roze Huis-menu samen waar bezoekers vooraf van konden genieten. 

“25 jaar Het Roze Huis betekent 25 jaar inzet van vrijwilligers.”, stelt voorzitter Marcia Poelman

“Het Roze Huis moet een plek zijn waar de wereld niet binair maar fluïde is. Een plek waar met alle verschillen tussen mensen constructief aan de slag gegaan wordt.”, sprak Poelman. 

“Laat ons wegblijven van symboliek en makkelijke antwoorden. Het gaat niet om een regenboogzebrapad, de ‘juiste’ voornaamwoorden of de m/v-bordjes aan toiletten. De essentie is het soort gesprekken die we in deze stad en provincie met elkaar hebben. Die gaan over identiteit en je daarin gerespecteerd voelen. Maar evenzeer over vrijheden die niet moeten wijken voor gekwetste gevoelens. Laat ons de lat wat dat betreft voor onszelf even hoog  leggen als voor een ander.” besluit Poelman. 

Het Roze Huis kondigde aan tijdens dit feestjaar een nieuwe werking op te willen starten. Buddy’s moeten de drempel verlagen voor mensen die nog moeilijk hun weg vinden in het verenigingsleven. 

Daarnaast zal Het Roze Huis een activiteitenreeks opzetten, veelal in samenwerking met culturele partners zoals De Studio, De Roma en het Toneelhuis

De toespraak van Marcia Poelman.

Beeld: Het Roze Huis
Bron: Het Roze Huis

%d bloggers liken dit: