VIDEO | Jonge holebi’s 2x zo vaak online gepest als jonge hetero’s

Holebi-jongeren worden online twee keer vaker lastiggevallen dan heteroseksuele jongeren. Dat blijkt uit statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland.

Het CBS onderzocht ruim 28.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar. 

5,3% van de jonge holebi’s rapporteert seksuele incidenten, tegenover 1,6% van de jonge hetero’s. 

Met name seksueel getinte incidenten werden door homo- of biseksuele jongeren (5,3 procent) vaker gerapporteerd dan door heteroseksuele jongeren (1,6 procent).

Weinig aangiftes

Van de jongeren die te maken kregen met online incidenten voelde 43,4% na het laatste incident de emotionele gevolgen. Zij dachten er regelmatig aan terug, sliepen er slecht van of waren er erg boos over.

Desondanks gaf bijna de helft van de slachtoffers (48,9%) aan dat ze het incident weliswaar als verkeerd zagen, maar niet als een misdrijf. 11,3% omschreef het incident als toeval en 7,5%gaf zichzelf de schuld van het incident. Een kleine groep van 4,1% vond het incident wel een misdrijf.

Van de jongeren meldde 8,0% het incident bij de politie of een ander instantie en 36,7% vertelde over het incident aan familie, vrienden of een leerkracht. 4,8% deed uiteindelijk aangifte bij de politie.

Beeld: Wikipedia
Bron: CBS, De Roze Golf

Een gedachte over “VIDEO | Jonge holebi’s 2x zo vaak online gepest als jonge hetero’s

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: