Problemen in Nederland met levering hormoon pleisters voor transgender vrouwen

In Nederland zijn er momenteel problemen met de levering van Systen-pleisters voor transgender vrouwen.

De inschatting is dat deze problemen pas in juni zijn opgelost. Zie de informatie hierover op de website voor medicijntekorten van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

Transvisie raadt aan om, als je deze pleisters gebruikt, contact op te nemen met je apotheek om te vragen of er nog voorraad is. “Is er geen voorraad meer dan kan deze kan je informatie geven over alternatieven en hoe te handelen om het alternatief voorgeschreven te krijgen. Je kunt in dat geval ook contact opnemen met je voorschrijvende arts.”

Ook in België zijn er tekorten aan medicatie die transitie mogelijk maakt. 

Beeld: Wikipedia
Bon: Transvisie

%d bloggers liken dit: