VIDEO | Tropenmuseum in Amsterdam brengt tentoonstelling ‘What A Genderful World’ tot 23 augustus 2020

Het Tropenmuseum in Amsterdam houdt tot 23 augustus de tentoonstelling ‘What A Genderful World‘.

“Gender is een hot topic: gendervrije wc’s, NS met ‘beste reizigers’ en de HEMA zonder jongens- of meisjeslabels. Maar wist je ook dat wat we als mannelijk of vrouwelijk zien grotendeels cultureel bepaald is? In een festival-achtige setting duik je in de wereld van gender en ontdek je hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.”  

“Op Fiji dragen politiemannen een rok. In het Westen is roze pas sinds de jaren ’50 een meisjeskleur. Hij en zij bestaan niet in de Turkse taal. En naast mannelijk en vrouwelijk kent Mexico een derde gender: muxe. Dit en meer laat de tentoonstelling zien aan de hand van collectie, fotokunst, mode en persoonlijke verhalen. De tentoonstelling stelt je zeven vragen.”

Praktische informatie.

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: