Tips voor chemseks

In het kader van het dossier ‘Seksuele en mentale gezondheid van homo- en bimannen‘ formuleert COC Nederland tips rond seks en drugs. Chemseks dus. 

Kennis van drugs is essentieel voor verantwoord gebruik. Want waarom zou je alleen op de mooie ogen van je dealer afgaan, of van iemand die je net op Grindr hebt ontmoet?

Unity is een vrijwilligersproject van vooral jonge mensen die feesten en festivals afgaan om voorlichting over drugs te geven. Ze hebben ook een team specifiek voor homofeesten en LGBT-festivals: Pink Unity.

Op hun website hebben ze heel handig en overzichtelijk informatie over drugs gerangschikt op alfabet.

Als je iemand bent die volledige controle wil hebben over wat hij slikt, snuift, rookt of spuit, kun je je drugs laten testen bij één van de speciale drugtestlabs van het Trimbos Instituut

Twee voordelen: Jij weet wat er in je drugs zit en je geeft het Trimbos Instituut de kans om drugs in Nederland onderzoeken.

Twee nadelen: je moet bij een lab langs met je drugs en het kan best een tijd duren voor je de uitslag krijgt. XTC pillen worden meestal direct herkent, maar het testen van GHB kan wel twee weken duren.

Drugstestlabs vind je hier.

App

Hier vind je de Drugs Red Alert-app die je kunt raadplegen als er slechte drugs in omloop zijn. 

De absolute experts op gebied van chemseks in Nederland zitten bij Mainline, een organisatie die opkomt voor de rechten en de gezondheid van druggebruikers.

Sinds een paar jaar heeft Mainline een Chemsex Team, dat naast onderzoek en trainingen voor deskundigen ook inloopavonden organiseert waar jij als chemsekser van harte welkom bent.

Tip: Mainline heeft ook handige informatiefolders over chemseks en slammen, vraag ernaar als je naar een inloopavond gaat.

Mantotman.nl

Op Mantotman.nl vind je alle basisinformatie die je maar kunt bedenken die met mannenseks te maken heeft.

Woon je in Friesland, Groningen, Drenthe, Nijmegen, Tiel, Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Delft, Zoetermeer of Amsterdam, dan kun je gebruik maken van de handige online tool Testlab. Gratis, anoniem en zonder wachttijd je laten testen op hiv en andere soa’s bij een priklab bij jou in de buurt.

Seks en tina

Een hele website in het Nederlands gewijd aan crystal meth (of tina): Sexntina. Eigenlijk alles wat je wilt weten over crystal meth op een plek.

Hulp

Heb je het idee dat je je chemseks niet goed meer onder controle hebt, of dat je het leven met chemseks gewoon zat bent? Dan zijn er best wel wat adressen waar je terecht kunt om je te helpen beter met chemseks om te gaan of zelfs te stoppen.

GGD Amsterdam heeft een chemsex spreekuur. De Regenbooggroep heeft ervaringsdeskundige coaches. Er is een Crystal Meth Anonymous groep in Amsterdam.

Is het echt uit de hand gelopen, dan kun je terecht bij het Jellinek Outreach Team in Amsterdam en vraag naar Guido of Nathalie.

GGZ Ingeest heeft een team psychiaters en psychologen klaarstaan bij hun polikliniek in Amsterdam.

Op Sexntina vind je ook zorgprofessionals met een eigen praktijk (en soms ook buiten Amsterdam) waar je terecht kunt. 

“Je hoeft je niet te schamen als je hulp zoekt, het kan iedereen overkomen enigszins de controle over het leven te verliezen. Genoemde groepen en professionals zijn er juist om je te helpen jou weer op weg te helpen het stuur weer in eigen handen te nemen. Maak er gebruik van als je denkt dat het nodig is!

No More C

No More C is een project om hepatitis C terug te dringen. Met de advies op maat tool kom je erachter over hoe je de kans aanzienlijk kunt verkleinen hepatitis C op te lopen.

Je kunt ook een test bestellen om jezelf thuis op hepatitis C te testen.

Chemseksfeestjes

Organiseer je chemseksfeestjes of wil je graag eens iets extra nuttigs meenemen als je uitgenodigd wordt voor zo’n feestje? 

Bestel dan een van de 450 speciale toolboxen vol met handige gereedschappen voor een goeie chemseksparty.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: