Butternut: nieuw LGBTQ+ technoconcept in Gent

Op zaterdag 1 februari gaat de eerste editie door van het nieuwe Gentse LGBTQ+ en underground technoconcept Butternut in Amigo Amigo

De organisatie heeft twee grote doelen: Het standvaste huwelijk tussen technomuziek en de queergemeenschap permanent op de Gentse kaart zetten en daarnaast het huidige aanbod van underground evenementen in de stad verbreden. 

De organisatie is van mening dat cultuurstad Gent niet voldoende verschillende aspecten vervult op vlak van het huidige aanbod in het nachtleven van de stad. 

Op de kaart

“Queerevenementen zijn er zeker genoeg, maar zij zijn niet voldoende gefocust op underground muziek. In Antwerpen heb je SPEK dat floreert en in Brussel heb je Gay Haze dat de huidige koploper is. Butternut vult de leegte op die er in de stad aanwezig is”, aldus de oeganisatie.

“Hoewel België een van de meest holebivriendelijke landen ter wereld is, duiken er nog steeds nieuwsberichten op van haatdragende misdrijven tegen de queergemeenschap.”

“Butternut is hier een reactie op door een safe space te voorzien waar de holebigemeenschap zichzelf voelt en waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het evenement is een viering om de erkenning van mekaars bestaan en ieders uniekheden, verpakt in een jasje van underground muziek. Hoewel Butternut vooral gefocust is op queers, is iedereen welkom ongeacht geslacht, seksuele geaardheid of gender.” 

Ampe en Keyser

Op de eerste editie stelt Butternut een deel van zijn/haar residents en co-founders voor: Ampe en Keyser. Beide zijn ze gedreven dames met een diepe passie naar het zoeken van de beste plaat. 

Ampe, de Mariette in het DJ-duo Mariette & Norbert en resident van Birds, staat bekend voor uptempo techno, trance en electro met een ondeugende ondertoon. 

Keyser verzorgt het meer donkere werk door middel van een gewaagde mix voor te schotelen van oldskool, EBM, industrial en trance. Louis Vogue, de alom bekende DJ uit Brussel, vervoegt de dames op de line-up. Hij is medestichter van Club Détour en resident van Chanoirs en staat staat bekend om de dansvloeren van bijvoorbeeld Gay Haze, SPEK en Horst te laten zweten. 

Gents talent en lid van Tenchnoïd Daesical vervolledigt de line-up. Hij heeft al achter de decks gestaan van de grootste clubs in België en gaat de eerste plaat opzetten op 1 februari. Wanneer hij op play duwt tijdens zijn openingsset, is dit het startschot van een nieuw hoofdstuk genaamd Butternut. 

Praktische informatie.

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay

%d bloggers liken dit: